Samstag, 25. Februar 2017

Fjala e kryetarit te LKSHM z. H. Qyqalla në Radio Liria...


RADIO LIRIA: LIRIKË MALLI...!
"Shpirti i një kombi është gjuha që flet" (e lexuar)

Hasan Qyqalla, kryetar i LKSHM

Kronologjia e popullit shqiptarë si për ironi fati, kaloi etapat më të tmerrshme që njeh historia e njerzimit në Europë, mbase ndoshta edhe në gjithë globin. Histori e dhembjes shpirtërore, kalvari i mundimit, mallit me ngjyrë loti, lapsit që skenon muzën në pentagram vargjesh, mbase si Pavarësia e Shtetit Shqiptarë të 1912, sikur edhe Liria e Kosovës së 1999, janë shkruar me alfabetin e gjakut. Prandaj, nuk ishte rastësi edhe nuni i kësaj radioje, kur e pagëzoi me emrin e idealeve tona kombëtare: RADIO LIRIA. Kjo, sepse ndjenja e poetit zhgrehet, pikërisht aty ku kullon plaga a ashtit dhe gjakut të gjenit e varrit të të parëve tanë. Aty, i rri mendja e poetit Haxhi MUHAXHERI, te Çamëria e përvuajtur, e aneksuar padrejtësisht... mendja e shpirti i tij sikur është i predestinuar për vuajtje, mbase është ngjizje prej delli do të thoshte poeti, këngëtari e gazetari i Dukagjinit Jusuf Gërvalla përmes metaforave poetike apo këngës "Do të kthehem Nënë" sikur edhe Aristidh Kola me "Gjuhën e Perëndive", apo Gjergj Fishta te poezia "Gjuha Shqipe"! Poeti e veprimtari Muhaxheri sikur rezymon konstatimin Lasgushian, kur thot: "Mos më bëftë mirë kjo gotë raki, po s'u bashkua Kosovë e Shqipëri". Prandaj, hapi kraterin e shpirtit që të shpalosim, rrëfimet, kujtimet, evokimet, mesazhet, narracionet në Radio Liria me emisionin poetiko-letrar "Lirikë malli..."; malli për më të dashurit, për ata që u flijuan, malli për dashurinë, për atdheun, për oxhakun e gjithë ato që lanë gjurmë të veçanta... 

Andaj, realizimi i këtij emisioni, të vetmit të këtij lloji gjer tani në mediumet tona, është i pamundur pa praninë e vet krijuesve dhe krijimeve tuaja të dashur miq. Mundësi keni të lidheni përmes Skype:

Skype:radioliria ose edhe përmes viber-it: +43 664 374 9040

Moderator: Hasan Qyqalla
Regjisor në studio: Haxhi Muhaxheri

1 Kommentar:

  1. Dr.Agbazara është një njeri i mrekullueshëm, ky mjek më ndihmon ta sjell përsëri dashurin tim Jenny Williams, i cili u prish me mua 2 vjet më parë me hedhjen e magjisë së tij të fuqishme dhe sot ajo është kthyer tek unë kështu që nëse keni nevojë për ndihmë, kontaktoni atë me email: ( agbazara@gmail.com ) ose telefononi / WhatsApp +2348104102662. Dhe zgjidh problemin tuaj si unë.

    AntwortenLöschen