Sonntag, 2. April 2017

Risi në Radio Liria - Të enjten fillon punën studio në Tiranë.

Pas krijimit të studios në Frankfurt të Gjermanise të udhëhequr nga gazetari Miftar Dragidella, të enjten më 06.04.2017 në ora 20:30, fillon punës edhe studio e kësaj radio në kyeqytetin e Republikës së Shqipërisë, në Tiranë. 
Nga kryeqyteti shqiptar do të paraqitet drejtpërdrejt me emisionin e saj të parë në Radio LIRIA, udhëheqja e studios së kësaj radio në Tiranë, z. Alketa Maksuti - Beqari.
Mbarësi dhe suksese!  

Alketa Maksuti Beqari, lindi në Drithas të Korçës në vitin 1971. Ka diplomuar në Fakultetin e Shkencave të Natyrës në Universiteti i Tiranës në vitin 2011. Vazhdon Postmaster për Energji të Rinovueshme në TU, Vjenë. Pasioni i saj është letërsia, publiçistika dhe Radio.
Në vitin 2000 ka botuar librin me poezi “ Parametra”.
Në 2014 dhe 2015 në Teatrin  Eksperimental “Kujtim Spahivogli" dhe në Teatrin Kombëtar është vendosur në skenë drama e saj me titull ”Premtimi”.
Në qershor 2016 ka marr pjesë në Sesionin Shkencor mbi Gjuhën Shqipe e organizuar nga Klubi Letrar Podguri me organizator z. Nuradin Imeraj në Istog si e ftuar nga Shqipëria.
Ajo thotë: “Fizika dhe Letërsia, Arti ushqejnë njëra – tjetrën, prandaj i dua”.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen